Biztonsági előírások porszívó használatához

Beszéltem már sokat a különféle porszívó típusokról, álljon most itt néhány olyan szabály, amit bizony be kell tartani, függetlenül attól, hogy olcsó, vagy drága, vagy, hogy Thomas, Philips vagy Electrolux porszívó segítségévet tartjuk tisztán otthonunkat.

1. Ha nem használod a porszívót, kapcsold ki, és húzd ki a konnektorból! Különösen akkor figyelj, hogy ne legyen áram alatt a készülék, ha tisztítod. Az áram és a víz egyáltalán nem jó barát. Ugyanezen okból ne használd a porszívót nedves felületen! Még a vízszűrős porszívók sem szeretik, ha a tartályon kívül máshova kerül rájuk víz.

2. Ha úgy látod, hogy a porszívó zsinórján sérülés látszik, azonnal húzd ki a konnektorból, és vizsgáld meg a sérülést. Ha kicsi a baj, és értesz hozzá, szigetelheted házilag is, de, ha a csatlakozó sérült, vagy komolyabb a károsodás, forulj szervízhez.

3. Ne rángasd, ha beakadt! Szabadítsd ki az akadályok közül, mert nagyon szomorú és ráadásul veszélyes látvány egy kiszakított kábelű porszívó. Soha ne húzd a vezetéknél fogva, az nem arra van.

4. Ha valami nagyobb darabot sikerült beszipkázni, ellenőrizd, hogy nem tömődött-e el a gégecső, vagy a belső rész, mert akár le is éghet a motor, ha ilyenkor tovább erőlteted. A motorteljesítmény csökkenése miatt érdemes gyakran üríteni a porzsákot is.

5. Végül egy aranyszabály, ami minden háztartási gép esetén igaz: Mindig olvasd el a használati utasítást!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: