Víz és elektromosság: vízszűrős porszívó

Egyre gyakrabban használjuk a vizet kiegészítőként, teljesítmény-fokozóként háztartási gépeinkben – gondoljunk csak a gőzölős vasalóra -, ebbe a trendbe illeszkedik a víztartályos, vagy vízszűrős porszívó is, melyet számos gyártó kínálatából kiválaszthatunk. A Bosch porszívó, az Electrolux takarítógép, vagy épp a Samsung porszívó mind kapható vízszűrős kivitelben.

Hogyan működik?

A vízszűrős porszívó lényege, hogy a porzsákot nem csupán egy műanyag tartállyal helyettesítjük,mint a porzsák nélküli porszívó esetében, amely így egyszerű ürítést tesz lehetővé akár minden használat után, hanem ezt a tartályt ráadásul még vízzel is töltjük meg. Ez az 1-2 liter víz megköti a beszívott levegőben lévő port, garantálva ezzel, hogy semmi ne kerülhessen belőle vissza a szoba légterébe.

Miért jó?

A vízszűrős porszívó legelőnyösebb tulajdonsága természetesen rendkívül nagy szűrő, megkötő képessége, mely alkalmassá teszi arra is, hogy allergiás betegek otthonát tartsa tisztán. Emellett további pozitívuma, hogy ürítése is kényelmes és pormentes, ráadásul sem a szűrőre, sem a porzsákra nem kell a későbbiekben néha bizony elég jelentős összegeket áldoznunk.

Hol és mennyiért kapható?

Legegyszerűbben egy webáruház oldalain tájékozódhatunk a vízszűrős porszívó ára tekintetében, de azért egy kis támpontot adok a keresgéléshez. Míg egy átlagos, porzsákos, nem feltétlenül valamilyen erős, komplex szűrőrendszerrel ellátott porszívó már 8-10 000 forint környékén kapható a szupermarketekben, addig egy pollenszűrős  modell ára ennek a duplája, nagyjából 20 000 forint. Ha pedig egy vízszűrős porszívót szeretnénk otthonunk szolgálatába állítani, sajnos ennél is többet, nagyjából 40 000 forintot kell rászánnunk. Ne feledjük azonban, hogy sok esetben megtérül ez a befektetés, ha nyugodtan alhatjuk végig az éjszakát egy allergénektől mentes szobában.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: