Porzsák nélküli porszívó? Vízszűrős porszívó? Mik ezek, és mire jók?

Porzsák nélküli porszívó? Vízszűrős porszívó? Meglepő dolgok, melyek mégis jól működnek, és könnyebbé, komfortosabbá teszik az életünket. Hogyan?

Porzsák nélküli porszívó

Nincs benne porzsák. De akkor hogy működik? Nos porzsák ugyan valóban nincs benne, de természetesen a porzsák nélküli porszívó is összegyűjti a beszívott koszt, csak éppen nem zsákba, hanem egy nagy kancsószerű műanyag tartályba. Hogy ez miért jó? Mert egyszerű és gazdaságos az ürítése, és nagyon könnyű a tartályt tisztán tartani. Kinézete kicsit különbözik a hagyományos porszívótól, a Samsung porszívó modellje remek példa erre.

Vízszűrős porszívó

Hogy mivel tud többet? Annyival, hogy a fent említett tartályt ezúttal vízzel töltjük meg, amiben így azonnal kicsapódnak a levegőben szálló porszemcsék. A víz, ez a gazdaságosan cserélhető szűrő ráadásul rendkívül nagy mennyiségben képes “megfogni” ezeket a szemcséket, így a vízszűrős porszívó szűrőhatása már arra is alkalmas, hogy az allergiás tüneteket enyhíthessük használatával otthonunkban. Amikor megtelt a tartály, ezt a benne levő folyadékot pedig egyszerűen a lefolyóba üríthetjük, miközben továbbra is magába zárja a nemkívánatos részecskéket. Tanulmányozásra ajánlom az egyik komolyabb Delonghi porszívó készüléket.

Árösszehasonlítás

Ha figyelembe vesszük, hogy a két termék ára nagyjából azonos kb. 40 000 – 60 000forintos kategóriában mozog, csupán a kényelmi szempontok döntenek abban, hogy melyiket válasszuk. Ha allergiás beteg él velünk, akkor mindenképpen a vízszűrős porszívó javasolt, de ha csupán a porzsák okozta kellemetlenségektől szeretnék megszabadulni, elég lehet egy porzsák nélküli darab is. További érdekességek az árösszehaonlító blog porszívó vásárlás tippek oldalán

Hozzászólás