Porszívó allergiásoknak, ha a napi porszívózás nem elég

Porszívó allergiásoknak, ha a napi porszívózás nem elég

Nagy segítség lehet egy allergiás betegnek egy pollenszűrős porszívó , mert sajnos egyre gyakoribb betegség a városok lakói között az allergia. Nemcsak a házi porra, hanem a körülöttünk élő növényekre is egyre többen vagyunk allergiásak. Ez ellen talán a leghasznosabb óvintézkedés a napi porszívózás – egy megfelelő porszívóval. Szerencsére ma már a legtöbb gyártó gondol erre, a Samsung porszívó legalább annyira népszerű , mint az LG porszívó, a Zanussi porszívó , vagy az Electrolux takarítógépei.

HEPA-szűrős porszívó

Ha HEPA szűrős porszívót vásárolunk azzal azt biztosíthatjuk, hogy az apró allergének (nagyon apró szemű por és pollen) ne kerüljenek a porzsákból vissza a levegőbe. Sajnos a legtöbb régebbi típusú szűrővel felszerelt porszívó csak annyit tesz, hogy a nagyobb darabokat a porzsákban tartja, de visszafújja a levegőbe a legkisebb, könnyen belélegezhető porszemeket. Ezt akadályozza meg a HEPA szűrő, amit például a kórházakban is alkalmaznak a nagy légtisztaságot igénylő terekben. A porzsák-ürítést ezzel még nem oldottuk meg, de tettünk valamit az egészségünkért.

A HEPA-szűrős porszívó réteges szűrője

A HEPA-szűrős porszívó réteges szűrője

Vízszűrős porszívó

Szintén jó megoldás lehet egy vízszűrős porszívó választása, mivel ezek a vízbe engedik bele a csövön beszívott levegőt. A víz azután megköti a szennyeződéseket, és semmit nem enged vissza a levegőbe a padlóról eltávolított koszból. Ürítése során is ez a legkevésbé poros megoldás, hiszen továbbra is a vízben maradnak a kártékony anyagok, amiket minden porszívózás után egyszerűen a lefolyóba üríthetünk. A szűrőcsere így szintén megoldott, hiszen a használat előtt csak annyit kell tenni, hogy 1-2 liter vízzel feltöltjük a tartályt.

Ennyire egyszerű a vízszűrős porszívó "megetetése"

Ennyire egyszerű a vízszűrős porszívó "megetetése"


Az igazi feketeleves, vagyis mi mennyibe kerül

Egy vízszűrős porszívó hosszú távon gazdaságosabb ugyan, mint pollenszűrős társai, hiszen nem kell beléjük porzsákot tenni, de amikor vásárolni szándékozunk, akkor bizony nem ez az olcsóbb. Míg egy HEPA szűrős Philips porszívót 20 000 Ft környékén találhatunk, addig például egy hasonló kategóriás Delonghi vízszűrős porszívó ára 40 000 Ft környékén mozog.
És ha már “a virágnak megtiltani nem lehet”, igyekezzünk legalább a  lakásunkat megtisztítani a pollenektől, és válasszunk egy olyan porszívót, ami maradéktalanul lehetővé teszi ezt számunkra. További érvek az árösszehasonlító blog porszívótippek oldalán.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: